Netdating

DR kastrerer mænd

Hvad sker der for DR’s sendeflade, der sprøjter det ene program ud efter det om mandens uduelighed? Vi skal både underholdes med hans forhold til sundhed, og følge tykke mænds mislykkede forsøg på at skabe adfærdsændring. Vi bliver underholdt med skilsmissemænd, der ikke magter at komme videre, og i stedet går helt i stå. Og så skal vi dælme også hives igennem tv-programmer, der på nedgørende vis udstiller manden som slatne tabere med ondt i hovedet og manglende potens.

Hvis man(d) ikke er impotent inden man(d) sætter sig foran tv’et, så bliver man(d) det. Det er da helt sikkert.

Sygdom

Det er ikke fordi, jeg ikke synes det er godt, at bruge licenskroner på brugbar public service. Der er da ikke noget bedre end inspiration! Vi har da alle brug for at blive inspireret, både kvinder og mænd. Men jeg synes, at manden i øjeblikket bliver udstillet som et socialrealistisk projekt, der er tabt på gulvet. Han bliver sygeliggjort, stigmatiseret, han bliver diagnosticeret for åben skærm. Der bliver vist kavalkader af mandeskrækscenarier, og vi skal alle vide, i hvor mange situationer mænd faktisk kan miste potensen. Ja, vi får set fra alle vinkler, hvor svært og hårdt det er at være hankønsvæsen. Den nye sygdom hedder: Manden.

Turbulens

Igen vil jeg slå fast; det er dejligt at blive inspireret. At få redskaber til at kunne blive slank når man er tyk, få rejsning når den er død, kommunikere og alt det der. Men jeg synes bare ikke, at de programmer der kører i øjeblikket hjælper på noget som helst. De giver ingen kompetente anvisninger, ingen brugbare redskaber. Der er ingen hjælp at hente, kun nedgørelse. Jeg så hellere at man, med respekt for begge køn, serverede gode inspirerende programmer der kunne hjælpe os alle gennem de turbulente tider vi lever i, når det kommer til vores kønsroller og de relationer vi indgår i. For jo, det hele er temmelig nyt. Vi er den første generation af mænd, der skifter ble og laver mad.

Verdens bedste

Tonen er hård overfor vor tids mænd, og derfor vil jeg bare sige: Kære kvinder, I skal saftsuseme være glade for os danske mænd, I får dem ikke bedre andre steder. Det kan godt være, vi ikke er de mest sexede og frække i verden, men vi går sgu ind i parforholdet med stort engagement, vi vil ligesom jer deles om de praktiske opgaver, vi vil være tætte på vores børn, og vi er både romantiske og kærlige. Jeg er sikker på at kvinder overalt i verden siger; ej, vi tror altså ikke på, at der findes mænd der følger deres børn i børnehave, lytter til deres koners følelser, vander blomster og går til skole-hjem-samtaler! Nej, men prøv at hør, de findes! Og danske mænd går ind for ligestilling, og er ligeså meget med på at ryste posen og bytte om på kønsrollerne, som I kvinder er!

Men selvfølgelig har vi brug for inspiration. Masser af energigivende inspiration, med nosser i! Og mens de brugbare tv-programmer forhåbentligt bliver produceret, synes jeg at alle danske kvinder skal nulre deres dejlige danske mænd på brystkassen, så selvglæden og energien kan boble og sprudle!

Skål!

giphy-1

3 kommentarer

  • Ditte Giese

    Kære Jakob, der kører pt to serier på DR2 om danske mænd. Jeg optræder i dem begge. Begge serier handler om at undersøge ‘den moderne mand’. Især programmet ‘Mænd med hovedpine’ tager fat på at nuancere, hvordan vi ser på mænd og mænds begær. Der er ingen kvinder, der siger et eneste grimt ord om mænd i det program. Tværtimod sidder alle kvindelige medvirkende og snakker om, hvor vilde vi er med mænd. Det samme gælder programmet Helle og Karen elsker mænd, som er noget mere letbenet. KH Ditte

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    Personligt priser jeg mig lykkelig for min hulemand (ikke at forveksle med stenaldermand), der netop IKKE er min bedste veninde. Der netop IKKE er sådan en, der er god til at tale følelser. Der netop er min modpol og giver mig det maskuline modspil jeg har behov for.

    Måske er det bare mig? Men er den danske venindemand ikke bare ved at overtage det ganske danske kødmarked? Og er jeg (der iøvrigt er mor til 3 drenge) den eneste, der er bekymret for artens overlevelse i den anledning?

    Alle de programmer, der nævnes er jo netop symptomatiske for, at manden som vi kender ham “skal fixes” før han er ok. Mænd er ikke nok, i kraft af deres køn. Der skal justeringer til, synes den moderne kvinde.

    Det er sjovt – det er jo netop sådan mange kvinder også behandler egen kvindelighed. Altså at de aldrig helt er gode nok, og noget skal fixes. Det er et karaktertræk mange mænd har været befriende blottet for – men det kan jo være at søstre og medsøstre også får dette feminine træk indarbejdet i “den moderne danske mand”?

    Fruappel.bloggersdelight.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Netdating